Tips om je achterruin helemaal klaar te maken voor de zomer

Het mooiste seizoen van het jaar staat weer voor de boeg, de zomer! De bloemen zijn alweer flink aan het bloeien en de knoppen komen weer aan de bomen. Ook hoog tijd dus dat je jouw tuin weer klaar stoomt voor de zomer, de tuin mag weer kleur krijgen en worden klaargemaakt voor tuinfeestjes. Maar welke voorbereidingen moet je allemaal treffen? In dit artikel geven we je een paar tips!

Flora
In de zomer mag de tuin voornamelijk heel veel kleur hebben. Denk bijvoorbeeld aan bloemen waar vlinders, bijen en hommels op af komen, daar gaat je tuin letterlijk en figuurlijk van leven! Bijvoorbeeld de vlinderstruik, klimop of de schildpadbloem lenen zich hier perfect voor. Een andere leuke manier om je tuin levendig te houden is door meerdere lagen in een pot te planten. Door deze ‘lasagne’ techniek zullen eens in de zoveel weken weer nieuwe bloemen uit de grond komen. Tevens kan je de bloemen na verloop van tijd afknippen waardoor ze weer opnieuw zullen gaan bloeien.

Maak een terras
Wat is er nou gezelliger dan een tuinfeestje met familie en vrienden in de zon? Het is daarom leuk om een terras te maken in de achtertuin waar iedereen kan zitten, leuk ook voor BBQ party’s! Houd hierbij rekening met de zon en het verradelijke Nederlandse weer. Aangezien niet iedereen de grootste fan van de zon is, is het altijd handig om een parasol of een andere manier van zonwering in de tuin te hebben. Daarnaast wil je niet naar binnen hoeven vluchten als er een wolkbreuk ontstaat. Pergola zonwering kan hier uitkomst in bieden. Deze kan namelijk niet enkel worden gebruikt als zonwering, maar tevens kan hiermee het terras worden afgesloten, waardoor je lekker droog en veilig zit wanneer er weer regen en wind oprukt.