Zorg ervoor dat u goed voorbereid een nieuwe woning betrekt

Trekt u binnenkort in een nieuwe woning? Houd er rekening mee dat u voor het betrekken van uw nieuwe woning een aantal belangrijke zaken goed geregeld moet hebben. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen voor uw nieuwe woning. Het komt regelmatig voor dat mensen hun inboedel naar hun nieuwe woning verhuizen zonder de benodigde inboedelverzekering voor deze woning te hebben afgesloten. Dit kan ertoe leiden dat de kosten voor het vervangen van uw inboedel na een inbraak niet vergoed worden door uw verzekeringsmaatschappij. U moet er toch niet aan denken dat u uw complete inboedel moet vervangen na uw verhuizing?

Schakel een verhuisbedrijf in voor de verhuizing
Om uw inboedel heelhuids in uw nieuwe woning aan te laten komen is het raadzaam om een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuisbedrijven hebben doorgaans een ruime ervaring in het verhuizen van complete inboedels, waardoor de kans op beschadigingen minimaal is. Daarbij kan een verhuisbedrijf uw inboedel vooraf schoonmaken, zodat u straks in een volledig frisse woning kan trekken. Ook in uw nieuwe woning kan het verhuisbedrijf u met kleine klusjes helpen. Denk aan het ophangen van lampen, gordijnen, schilderijen, enzovoorts. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar na uw verhuizing.

Lever uw oude woning bezemschoon op
Tot slot is het belangrijk dat u uw oude woning bezemschoon oplevert. Wat de precieze definitie van bezemschoon is, verschilt per verhuurder of koper. Maak hier vooraf duidelijke afspraken over om vervelende onduidelijkheden achteraf te voorkomen. Vaak moet het tapijt verwijderd worden, moeten elementen van de muren gehaald zijn, moet alles schoon en kaal worden opgeleverd aan een volgende bewoner, enzovoorts. Dit kunt u zelf doen, maar ook laten doen! Veel verhuisbedrijf bieden de mogelijkheid om uw bezemschoon op te leveren. Een verhuisbedrijf uit Roermond wat we voor dit artikel spraken is daar een voorbeeld van.