Waarom moet u altijd verstoppingen zien te voorkomen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken voor het feit dat verstoppingen in de afvoer van woningen tot de grootste ergernissen van woningbezitters behoren. Zo kan een verstopte afvoer voor een nare stank in huis zorgen, die vaak al snel enkele dagen zal blijven hangen. Daarbij is het erg lastig om een verstopping zelf te voorkomen, omdat een ontstopper en ontstoppingsmiddel doorgaans niet krachtig genoeg zijn om serieuze verstoppingen aan te pakken. Reden genoeg om de kans op een verstopping in uw afvoer zo klein mogelijk te maken! Wij spraken met een ervaren loodgieter, die een ruime ervaring heeft in het oplossen en voorkomen van verstoppingen.

Hulp bij het oplossen van verstoppingen in huis

Een verstopping in uw woning is volgens deze loodgieter uit Willebroek heel eenvoudig te verhelpen, mits u de hulp van een loodgieter inschakelt. Door de afvoer onder een hoge druk door te spuiten worden verstoppingen in huis letterlijk voor u opgelost. Daarbij beschikken loodgieters over verschillende andere handige hulpmiddelen, die het oplossen van verstoppingen heel eenvoudig maken. Denk bijvoorbeeld aan een klein vegertje om de binnenzijde van de afvoer te reinigen, een haakje om dikke proppen restafval uit de afvoer te trekken bij een verstopping, enzovoorts. Het is aan te raden om de afvoer eens per twee of drie jaar door te laten spuiten. Zo worden beginnende verstoppingen tijdig voor u aangepakt.

Een verstopping in huis voorkomen

Zo makkelijk als het verhelpen van een verstopping is, zo makkelijk is ook het voorkomen hiervan. Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar die u hierbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan een zeefje voor de gootsteen, een bladvanger voor over uw regenpijp, enzovoorts. Dergelijke hulpmiddelen zijn voor een paar euro verkrijgbaar en zijn zeer effectief. Zoals reeds beschreven blijft het raadzaam om de afvoer uit voorzorg eens per twee jaar door te spuiten.