3 dingen waarop moet worden gelet bij de oplevering van een huis

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe woning aan te schaffen? Bij de aanschaf van een woning dient u met tal van verschillende aspecten rekening te houden. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na de aanschaf van een woning al te maken krijgt met vervelende complicaties in uw woning! In dit artikel beschrijven we een aantal van deze aspecten, waarover een makelaar u meer kan vertellen tijdens de koop van een nieuwe woning.

Tip 1: kijk naar de bestrating rondom een woning

Een van de aspecten die veel mensen vergeten bij de aanschaf van een nieuwe woning is de bestrating rond woningen. Toch is dit een erg belangrijk element, omdat de bestrating rond woningen lang niet altijd op orde is bij de verkoop van een woning. Liggen stenen op de oprit en het terras recht en netjes op een lijn? Of liggen de stenen schots en scheef? In het laatste geval zult u de stenen opnieuw moeten laten leggen om ongelukken te voorkomen.

Tip 2: bekijk de voegen in de muren

Naast de bestrating speelt ook de rol van de voegen van muren een belangrijke rol. Het is een behoorlijk intensieve en tijdrovende klus om de voegen tussen stenen te moeten vervangen als u een woning overgenomen heeft. Kapotte of gescheurde voegen kunnen de waarde van een woning laten dalen. Let daarom altijd goed op de staat van de voegen als u een woning bezichtigt.

Tip 3: kijk naar de mogelijkheden tot een verbouwing

Is de woning niet geheel naar uw wens en wilt u deze verbouwen na een overname? Kijk vooraf goed welke mogelijkheden u heeft en wat de kosten van de verbouwing zullen zijn. Zo verkleint u de kans op teleurstellingen nadat de woning aan u is overgedragen.

Tip: volg een ATEX cursus als u de verbouwing zelf uitvoert!

Geef een reactie