Beveilig je huis in Arnhem

Je wilt de kans op een inbraak in je woning in Arnhem vanzelfsprekend zo goed mogelijk minimaliseren. Hoe zorg jij ervoor dat je inbrekers buiten de deur houdt? Het blijkt voor veel woningbezitters niet eenvoudig te zijn om een inbraak tegen te gaan. Zij hebben onder meer moeite met het vinden van de juiste sloten, de installatie van optionele beveiligingscomponenten, enzovoorts. Voor een optimale huisbeveiliging in Arnhem kun je altijd de hulp van een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime expertise in het beveiligen van woningen, waardoor de kans op woninginbraken een stuk kleiner wordt.

Kies voor gecertificeerde sloten op ramen en deuren
Om een woning te beveiligen is het onder meer van groot belang dat je gecertificeerde sloten op ramen en deuren gebruikt. Gecertificeerde sloten zijn onder meer voorzien van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk wordt door de nationale politie uitgegeven en betekent dat de sloten getest zijn op de meest voorkomende vormen van inbraak. Kortom, met deze sloten ben je ervan verzekerd dat je het een inbreker zo moeilijk mogelijk maakt. Naast het feit dat je voor gecertificeerde sloten kiest, is het minstens zo belangrijk om voor het juiste type sloten te kiezen.

Voor het beveiligen van woningdeuren kun je het beste voor zogenaamde cilindersloten kiezen, die met twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Ramen worden doorgaans beveiligd met bijzetsloten, die worden aangeboden als opleg- en insteeksloten.

Optionele beveiligingscomponenten installeren
Naast de beste sloten voor je ramen en deuren kun je ervoor kiezen om optionele beveiligingscomponenten te laten installeren. Voorbeelden van deze beveiligingscomponenten zijn onder meer een elektronische camera, een bewegingssensor en magneetcontacten. Deze beveiligingscomponenten kunnen op een centrale alarminstallatie worden aangesloten, waardoor er een alarm in huis af zal gaan als een inbreker je woning betreedt. Dit schrikt inbrekers af, omdat de kans om betrapt te worden toeneemt.

Geef een reactie