Ga zorgvuldig om met loodgieterselementen

In iedere woning zijn diverse loodgieterselementen te vinden, die het nodige onderhoud vereisen om goed te kunnen blijven functioneren. Denk bijvoorbeeld aan de cv-ketel in uw woning, de afvoer onder uw sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Wij spraken voor dit artikel met de loodgieter in Merelbeke, die ons meer kon vertellen over het onderhouden en installeren van loodgieterselementen in woningen. Deze loodgieter raadt mensen onder meer aan om zeker eens per twee of drie jaar (afhankelijk van de leeftijd van loodgieterselementen in uw woning) onderhoud uit te voeren aan loodgieterselementen. Laat uw cv-ketel bijvoorbeeld nakijken op een beginnende slijtage aan onderdelen van de cv-ketel. Om storingen in de cv-ketel te voorkomen is het belangrijk om deze tijdig te vervangen.
Een correcte installatie van loodgieterselementen

Om te voorkomen dat er beschadigingen aan de loodgieterselementen binnen uw woning ontstaan is het belangrijk om de loodgieterselementen op een correcte wijze te installeren. Een correcte installatie kunt u zelf doen, maar nog beter is het om hier de hulp van een loodgieter voor in te schakelen. Een loodgieter beschikt over de juiste hulpmiddelen en voldoende ervaring om loodgieterselementen te installeren in woningen. Zo is de kans op complicaties minimaal! Zeker bij het aanleggen van leidingen gaat het geregeld fout als woningbezitters dit zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan speling wat kan ontstaan tussen twee leidingstukken.
Regelmatig onderhoud uitvoeren

Nadat de loodgieterselementen op de juiste wijze geplaatst zijn is het zaak om voor voldoende onderhoud aan de loodgieterselementen te zorgen. Zorg bijvoorbeeld niet alleen voor het reeds beschreven onderhoud aan de cv-ketel, maar denk ook aan het onderhouden van de afvoer. Het doorspuiten van de afvoer maakt de kans op verstoppingen aanzienlijk kleiner. Beginnende verstoppingen worden bij het doorspuiten van de afvoer letterlijk voor u oplost, zodat deze niet tot serieuze verstoppingen kunnen uitgroeien.