Tips voor een veilige voortuin

Het wordt voor woningbezitters steeds belangrijker om hun woning te beschermen tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Hoe zorg jij er momenteel voor dat je inbrekers buiten de deur houdt? Wie denkt dat het beveiligen van een woning begint bij het kiezen voor de juiste sloten op ramen en deuren heeft het mis. Nog beter is het namelijk om inbrekers al bij de voor- of achtertuin van je woning te weren. Er bestaan speciale sloten voor schuttingdeuren of de deurtjes van voortuinen. Let er hierbij wel op dat inbrekers relatief eenvoudig over een klein hekje kunnen springen. Wij spraken met een slotenmaker uit Delft die een aantal handige tips gaf.

#1: zorg voor sloten op hekjes en schuttingdeuren
Een goede beveiliging van de voortuin begint bij het afsluitbaar maken van een hekje of een schuttingdeur. Er zijn speciale sloten die geschikt zijn voor deze hekjes en schuttingdeuren, omdat de gebruikelijke cilindersloten niet passen. Het kozijn van het deurtje is hier vaak niet dik genoeg voor. Ga eens langs bij een lokale bouwmarkt om te kijken welke sloten geschikt zijn voor het deurtje in je voortuin, of vraag een slotenmaker om advies.

#2: hang een elektronische camera op
De meeste hekjes om voortuinen zijn dermate klein, dat inbrekers hier heel eenvoudig overheen kunnen springen. Het slot zorgt in dat geval niet voor voldoende beveiliging om inbrekers buiten de deur te kunnen houden. Een oplossing voor dit probleem is het gebruik van een elektronische camera aan de gevel. Camera’s schrikken inbrekers op voorhand al af, omdat de kans om betrapt te worden hiermee groter zal zijn.

#3: alarmsystemen voor voortuinen
Er bestaan speciale alarmsystemen die gebruikt kunnen worden op schuttingdeuren en de hekjes om een voortuin. Zodra iemand het hekje open probeert te maken zal het alarm afgaan. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen

Geef een reactie