De voordelen van een veranda

De veranda is een populair tuinartikel. In steeds meer tuinen wordt er geprofiteerd van zijn voordelen. Maar wat zijn precies deze voordelen? Dat lichten we in dit artikel voor je toe.

We zijn gek op de tuin en zitten er dan ook graag. Maar in een land als Nederland is het niet altijd mogelijk om lekker in de tuin te zitten. Daar is het vaak te regenachtig voor. Met een veranda maakt het niet uit of het regent of niet; je hebt altijd een dak boven je hoofd. Je kunt de veranda ook voorzien van handige schuifwanden en hem bij onstuimig weer volledig afschermen. De veranda wordt op die manier een heuse tuinkamer. Ideaal voor als het weer in het najaar nog onstuimiger wordt. De schuifwanden zijn van glas, waardoor het uitzicht altijd goed blijft. Ook in een afgesloten veranda blijft het echte tuingevoel dus behouden.

Temperatuur

Om het hele jaar in de tuin te kunnen zitten, dient je terras niet alleen droog te zijn, maar ook warm. Ook hier kan een veranda voor zorgen. Door een veranda met goede isolatiewaarden te kopen, blijft het in de veranda een stuk behaaglijker dan in de rest van de tuin. Zeker als je de veranda voorziet van terrasverwarming. In een veranda heeft terrasverwarming nog meer effect, aangezien de warmte vastgehouden wordt. Terrasverwarmers zijn er in vele soorten en maten, waardoor er voor iedere veranda een geschikte heater is.
Een veranda kan op hete zomerdagen juist verkoelend werken. Zeker als je een veranda hebt met zonwerende polycarbonaat platen op het dak. Deze platen hebben een speciale coating, die ervoor zorgt dat de warmte buiten je veranda blijft. Hierdoor blijft het in je veranda lekker koel.

Hybride veranda

Tot slot kan een veranda je helpen om wat duurzamer te leven. Hiervoor zijn er zogenaamde hybride veranda’s verkrijgbaar. De daken van deze veranda’s bestaan uit dunne film zonnepanelen, die zonne-energie opwekken. Deze veranda’s kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Aangezien de zonnepanelen transparant zijn, blijft het uitzicht even mooi.
Wil je ook een veranda aanschaffen? Kijk dan eens op veranda.nl voor een uitgebreid aanbod kwaliteit veranda’s.

Geef een reactie