Hoe maak je je huis veilig tegen inbrekers?

In de afgelopen jaren is het steeds lastiger geworden om woningen te beveiligen tegen het dreigende gevaar van inbrekers. Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat woninginbraken minder vaak voorkomen, maar dat inbrekers bij een woninginbraak wel steeds meer geweld gebruiken. Veel sloten zijn niet bestand tegen het geweld waarmee inbrekers de deur proberen te forceren, met alle gevolgen van dien. Je moet er toch niet aan denken, dat je in de nachtelijke uren opgeschrikt wordt door de komst van ongewenste gasten in huis? Reden genoeg om de beveiliging van je woning nog eens een extra keer na te lopen. Een slotenmaker kan je hierbij helpen door een risicoanalyse van je woning te maken en hier een passend beveiligingsplan bij aan te bieden.

Voorkom kerntrekken op je sloten
Wellicht heb je er nooit eerder van gehoord, kerntrekken. Toch komt het regelmatig voor dat inbrekers met deze vorm van inbreken bij mensen naar binnen kunnen komen. Bij het kerntrekken wordt de cilinder van het slot open geboord, waardoor inbrekers het slot uit de deur kunnen trekken. Met een kerntrekbeveiliging ga je dit tegen! Een slotenmaker kan je helpen bij het plaatsen van een kerntrekbeveiliging in huis.

Naast een kerntrekbeveiliging is ook een anti-inbraakstrip raadzaam. Deze anti-inbraakstrip plaats je tussen de deur en de deurpost, zodat inbrekers hier geen koevoet tussen kunnen plaatsen.

Overige vormen van inbraakpreventie
De kerntrekbeveiliging en anti-inbraakstrip zijn niet de enige vormen van inbraakpreventie voor woningen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een elektronische camera in of rond je woning op te hangen, gebruik te maken van een bewegingssensor, enzovoorts. Het verschilt sterk per situatie welke vorm van beveiliging het meest geschikt is om inbrekers buiten de deur te houden.

Tip: vergeet niet de juiste sloten op ramen en deuren te plaatsen! Dit is minstens zo belangrijk als de optionele beveiligingscomponenten.

Geef een reactie