Wat te doen nadat er is ingebroken?

U hoopt vanzelfsprekend dat het u nooit zal overkomen, een inbraak binnen uw woning. Toch komt het nog steeds zeer regelmatig voor dat inbrekers woningen binnendringen om waardevolle en dierbare voorwerpen te onteigenen. Hoewel het aantal woninginbraken nauwelijks is toegenomen, neemt het geweld wat inbrekers gebruiken wel steeds verder toe. Dit maakt het steeds belangrijker om uw woning van de juiste beveiligingselementen te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren, het installeren van een alarmsysteem, enzovoorts. Wij spraken met een ervaren slotenmaker, die ons meer vertelde over de stappen die een woningbezitter na een inbraak zou moeten zetten.

 

Foto’s maken van de inbraakschade aan uw woning

Nadat u met een inbraak in huis te maken heeft gehad is het allereerst belangrijk om voldoende foto’s te maken van de geleden inbraakschade. Het komt regelmatig voor dat de schade aan uw woning niet voldoende gefotografeerd wordt, waardoor het herstel van de schade niet vergoed kan worden door uw verzekeraar. Om dit te voorkomen kunt u beter een foto meer maken, dan een foto minder. Ook is het belangrijk om na een inbraak in huis direct aangifte bij de politie te doen. Deze aangifte heeft u nodig voor het vergoed krijgen van het herstel van de schade.

 

Een slotenmaker inschakelen voor hulp

Tot slot is het raadzaam om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Inbraakschade herstellen is voor de meeste slotenmakers een relatief simpele klus. In veel gevallen is het daarbij erg lastig om de inbraakschade aan uw sloten zelf te herstellen. Het kan zelfs zo zijn dat u voor meer schade aan uw sloten zorgt als u de sloten zelf gaat repareren. Vergeet niet dat u vaak een deel van de kosten voor het herstel van de inbraakschade vergoed krijgt via uw verzekeraar.