Wanneer moet u de cv-ketel vervangen?

De cv-ketel binnen uw woning is een van de meest belangrijke elementen in huis. Vanuit de cv-ketel worden de verschillende ruimtes binnen uw woning verwarmd en kunt u overal warm water gebruiken. Helaas onderschatten veel woningbezitters het belang van het onderhouden van de cv-ketel in hun woning, waardoor dit apparaat al relatief snel vervangen moet worden. Voorkom dit en laat de cv-ketel regelmatig onderhouden door een ervaren loodgieter uit Zoetermeer of een plaats in de omgeving hiervan! Mocht uw cv-ketel onverhoopt toch niet langer te gebruiken zijn, dan kunt u de cv-ketel laten vervangen door een loodgieter.

 

Onderhoud uitvoeren aan de cv-ketel

Bij een cv-ketelstoring kunt u de storing eerst zelf proberen te verhelpen. Zoek de foutcode op het display van de cv-ketel op in de handleiding van uw apparaat om te zien welke stappen u kunt zetten voor het oplossen van de cv-ketelstoring. In sommige gevallen zal het al voldoende zijn om de cv-ketel te resetten. Mocht u de handleiding van uw cv-ketel niet meer hebben, dan kunt u deze vaak online opzoeken.

 

Als het resetten van de cv-ketel geen oplossing biedt, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Een loodgieter loopt uw cv-ketel na op slijtage aan onderdelen en zal de versleten onderdelen direct voor u vervangen om nieuwe storingen te voorkomen.

 

CV-ketel vervangen door ouderdom

Mocht het herstellen van de cv-ketel geen zin meer hebben, bijvoorbeeld omdat de cv-ketel al erg oud is, dan kunt u deze laten vervangen. Een loodgieter of installateur kan u hierbij helpen! Laat u vooraf eerst adviseren over de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft als u een nieuwe cv-ketel wilt laten installeren. Denk bijvoorbeeld na over de verschillen tussen een hr-ketel, een combiketel of de combinatie van een losse boiler met een losse cv-ketel.