Tips voor het vervoeren van zware bouwmaterialen

Staat er een verbouwing in de planning? Dan is de voorbereiding het halve werk, je wilt immers geen tijd verspillen of voor verassingen komen te staan. Wanneer je iets gaat aanpakken in- of rond het huis, krijg je te maken met zware bouwmaterialen. Het vervoeren van deze materialen is al een klusje op zich. Ten eerste vanwege het gewicht en daarnaast wil je dat de materialen onbeschadigd aankomen. In dit artikel geven we enkele tips hoe jij met de juiste voorbereiding dat klusje zo hebt geklaard!

Planning

Maak een planning wanneer je welke materialen nodig hebt. De kans is namelijk vrij groot dat je niet alle materialen in één keer kwijt kan. Daarnaast staat de bouw stil als de juiste materialen niet aanwezig zijn. Maak dus een schema met deadlines van de verschillende fases en ga na in welke fase je welke materialen en hulpmiddelen nodig hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in een bepaalde fase een aanhanger of busje moet huren.

Huren

Zoals vermeld, kan het zijn dat je eigen auto niet groot genoeg is om alles mee te vervoeren. Zeker wanneer je gebruik maakt van prefab elementen, zal de bouw zelf een stuk makkelijker verlopen, maar wordt het vervoeren een pittig klusje. Een prefab element is namelijk een element die reeds in de fabriek in elkaar is gezet en die relatief makkelijk is te bevestigen. Echter doordat het reeds in elkaar is gezet, ligt zowel het volume als de massa hoger. Een oplossing kan dan zijn om een aanhanger en/of een busje te huren. Wanneer je alleen een aanhanger huurt, controleer dan eerst of je auto over voldoende trekkracht beschikt.

Veiligheid

Wanneer je materialen veilig wilt vervoeren, is het voornamelijk belangrijk dat het niet of nauwelijks kan gaan schuiven onderweg. Een manier om dat te realiseren is door de materialen op pallets te vervoeren. Door middel van een folie blijven de materialen op hun plek. Om pallets snel en efficient met folie in te wikkelen, kan je gebruik maken van een palletwikkelaar.

Geef een reactie