Hoe een garage te kiezen die bij je huis past

Een garage aan huis is in veel opzichten een enorm praktische investering. Hiermee parkeer je je auto altijd veilig achter slot en grendel. Ook hoef je ’s winters nooit de voorruit te krabben, maar kun je direct wegrijden in een warme auto. Hiermee verleng je tevens de levensduur van je accu. Verder kan de garage ook dienen als een berging voor veel andere spullen als tuingereedschap, fietsen, grasmaaiers, etc. Een garage kan je huis ook flink in waarde doen stijgen en zorgt daarnaast voor een fraaiere uitstraling van het huis. Mits je een garage kiest die goed bij het huis past. Daarvoor geven we je hier wat tips.

Garages zijn er in vele soorten en maten. Het is dus belangrijk dat jij je voor de aanschaf goed oriënteert op de mogelijkheden. Een garage kiezen begint met het opmeten van de ruimte waar hij komt te staan. Je weet dan wat het formaat van je garage moet worden. Check altijd wel of je auto hier ook in past voor je knopen doorhakt. Je dient daarnaast keuzes te maken over het materiaal. Daarvoor is het belangrijk dat je let op de stijl van de woning. Heb je een landelijke, rustieke woningstijl, dan kun je het beste voor een houten garage kiezen. Deze houten garages zijn veruit het populairst. Ze ademen één en al sfeer en geven je huis en tuin een warmere uitstraling. Hout is een natuurlijk product dat de juiste bescherming nodig heeft. Het is belangrijk dat de garage die je koopt geïmpregneerd is, zodat hij lang mooi blijft. Vele garages worden geïmpregneerd middels een dompelbad, waarbij het hout in het impregnant wordt ondergedompeld en aan de buitenkant een dunne beschermlaag krijgt. Op zich goed, maar een veel betere methode is keteldrukimpregnatie. Hierbij wordt het hout in een hogedrukketel geschoven, waar het vacuüm getrokken wordt. Hierdoor komen alle nerven open te liggen. Het impregnant wordt vervolgens diep in het hout geperst, waardoor het maximaal beschermd wordt. Hierdoor is de garage voor minstens tien jaar onderhoudsvrij.

Ben je meer een liefhebber van strak en modern, dan is een metalen garage misschien meer wat voor jou. Metaal is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal, waardoor je  amper omkijken hebt naar de garage. Verder heeft metaal niet de eigenschap dat het werkt, zoals hout. Hierdoor zal bijvoorbeeld de deur altijd goed in het slot vallen.

Geef een reactie