Informatie voor de aankoop van een vlaggenmast

Veel mensen in Nederland hebben er nog niet bij stilgestaan maar een vlaggenmast kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Een vlaggenmast kan bijvoorbeeld in de tuin geplaatst worden, maar ook op een oprit van een huis. Maar het wordt ook gebruikt door commerciële bedrijven en andere instanties zoals een overheidsgebouw. Mocht je meer willen weten over de vlaggenmast dan moet je vooral verder lezen. In dit artikel zal ik namelijk het een en ander vertellen over de vlaggenmast. Ik zal de historie uitleggen en tenslotte een aantal verschillende vlaggenmasten nader toelichten. Tenslotte zal ik het hebben over het gebruik van een vlaggenmast in de tuin/oprit van je huis.

 

De historie van de vlaggenmast

Oorspronkelijk is de vlaggenmast ontstaan vanuit de scheepsvaart. Deze allereerste vlaggenmasten werden gemaakt van hout en werden gedraaid uit een boomstam. Dit is natuurlijk een zeer tijdrovende bezigheid en kost natuurlijk tegenwoordig veel geld. Tegenwoordig wordt een vlaggenmast veel efficiënter en goedkoper geproduceerd. In het volgende stuk zal ik dat nader toelichten.

 

Het materiaal van de vlaggenmast

Een vlaggenmast wordt tegenwoordig gemaakt van verschillende materialen. Ze hebben allemaal verschillende voor en nadelen. Een vlaggenmast wordt bijvoorbeeld gemaakt van hout, polyester of aluminium. Een vlaggenmast van hout is vaak het duurst maar wel het mooist. Een houtenvlaggenmast moet namelijk regelmatig gelakt worden en heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar. Een polyester vlaggenmast is goedkoper om te maken, en is bijna van dezelfde kwaliteit als een aluminium vlaggenmast en is onderhoudsvrij. Een polyester of aluminium vlaggenmast wordt vaak gekocht door bedrijven om bijvoorbeeld hun bedrijfsnaam op de banier te plaatsen. De dure houten vlaggenmast wordt vaak in de tuin geplaatst.

 

Twee verschillende vlaggenmasten

De twee populairste vlaggenmasten zijn de baniermast en de cilindrische aluminium vlaggenmast. De baniermast heeft vaak een rechthoekige vlag (bijvoorbeeld de Nederlandse vlag). Maar tegenwoordig maken bedrijven gebruik van een baniervlag. De baniervlag wordt gebruikt om hun bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen, om op deze manier potentiële klanten te trekken.

 

Gebruik van de vlaggenmast voor in de tuin/oprit

Een vlaggenmast heeft zoals ik al eerder vermeld heb verschillende doeleinden. Bedrijven maken voornamelijk gebruik van de baniermast. Maar een consument zonder een bedrijf kan natuurlijk ook een vlaggenmast aanschaffen. Een vlaggenmast kan bijvoorbeeld in de voor en achtertuin geplaats worden maar bijvoorbeeld ook op de oprit van je huis. Je kan daarbij kiezen uit een traditionele houten vlaggenmast, of een cilindrische aluminium vlaggenmast.

 

Mocht je na het lezen van dit artikel een vlaggenmast nodig hebben om je bedrijf te promoten? Of heb je nog geen vlaggenmast in de tuin/oprit maar er wel graag één willen hebben?

Dan kan je snel en gemakkelijk de vlaggenmasten online bestellen

Geef een reactie