Is uw tuin al winterklaar?

Nu de temperaturen gaan dalen is het voor veel mensen een reden om de tuin winterklaar te maken. Voor sommigen is dat een hele klus, want de één heeft meer werkzaamheden dan de ander. Toch moet het gebeuren voordat de echte vrieskou intreedt, want anders is de kans groot dat de tuin het niet overleeft. Wellicht heeft u geen idee wat er moet gebeuren of hoe u het moet aanpakken. Wij geven u enkele adviezen hoe u de tuin winterklaar kunt maken.

Planten en bloemen beschermen

Veel planten en bloemen zijn niet bestemd tegen de vrieskou en daarom moeten deze worden beschermd. Indien u dat niet doet is de kans groot dat ze sterven. Dat zou natuurlijk zonde zijn. Iedere plant en bloem heeft een andere aanpak nodig. Het is verstandig om vooraf uit te zoeken welke behandeling er nodig is per plant of bloem. Standaardhandelingen die u wel dient uit de voeren is bijvoorbeeld door het een jute zak eroverheen te doen met daartussen wat stro en een droog blad. Voor de rest is het raadzaam om na te gaan wat voor planten en bloemen in uw tuin staan zodat u op tijd maatregelen kunt treffen.

Vijver beschermen

Heeft u een vijver? Dan dient u deze ook op tijd winterklaar te maken. Veel waterplanten zijn rond de herfstperiode aan het afsterven. Dit zorgt ervoor dat deze gaan rotten en dat er giftige gassen vrij kunnen komen. Het beste is om de planten direct uit het water te halen om de vrijlating van deze gassen te voorkomen. Indien u toch te laat bent is het raadzaam om een luchtpomp in uw vijver te plaatsen. Deze luchtpomp zorgt ervoor dat de gassen plaatsmaken voor zuurstof. Dit is van essentieel belang voor uw vissen, want anders de kans groot dat deze overlijden. Zorg dus dat u in het najaar de vijver goed in de gaten houdt.
Deze klussen zijn slechts het topje van de ijsberg, want er zijn nog veel meer factoren waar u rekening mee moet houden om de tuin winterklaar te maken. Bent u benieuwd welke dat zijn of wilt u hulp in uw tuin hebben? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Geef een reactie