Tips voor het onderhouden van een grote tuin

Een grote tuin in volle bloei is natuurlijk schitterend, echter gaat het allemaal niet vanzelf. Je dient de tuin voldoende aandacht en onderhoud te geven. Zeker bij een grote tuin kan dat behoorlijk wat tijd kosten. Er zijn manieren waarop je efficient je tuin kan onderhouden. In dit artikel geven we enkele tips!

 

Een robotmaaier

In het maaien van het gras kan behoorlijk wat tijd gaan zitten. Hoe lekker zou het zijn als je hier geen omkijken meer naar hebt? En in plaats van het gras te maaien alvast wat anders kan gaan doen? Dat is gelukkig mogelijk. Met een robotmaaier hoef je namelijk zelf niet meer achter een grasmaaier te lopen. Een robotmaaier doet alles zelf. Tevens zijn robotmaaiers uitgerust met sensoren, waardoor ze netjes te werk kunnen gaan.

 

Besproeien

Naast het maaien van het gras, is ook het besproeien van de tuin een simpel, maar tijdrovend klusje. Tevens kan het vaak voorkomen dat je helemaal vergeet om de tuin te besproeien of ben je misschien wel een tijd op vakantie. Dit kan je oplossen door gebruik te maken van een sproeisysteem. Hierdoor wordt de tuin automatisch besproeid en eventueel op vooraf aangegeven momenten. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de tuin wordt vergeten en tevens wordt het water netjes over de tuin verdeeld.

 

Vijver

Heb je een vijver in de tuin? Dan is de kans groot dat het schoonmaken van de vijver niet tot je favoriete klusjes behoort. Ook hier kan je flink wat tijd in besparen. Je hoeft namelijk niet meer zelf met een schepje de vijver schoon te maken. Je kan de vijver namelijk schoonmaken met een vijverfilter. Het vuil wordt dan automatisch uit het water gefilterd. De vissen kunnen dan ook lekker blijven zwemmen.

Geef een reactie