Kasseien

Belgisch Gres (herbruik of nieuw)

Gres is een zeer harde zandsteen met grijs-beige kleur. Doordat deze kassei mooi afslijt, hebben ze meestal een mooi vlak bovenvlak. Verschillende formaten verkrijgbaar.

Belgisch Porfier (herbruik of nieuw)

Belgisch porfier is in Vlaanderen de meest voorkomende herbruik kassei. Het is de typische kassei in de Vlaamse wielerklassiekers. De mooie kleurnuance die deze straatsteen zo aantrekkelijk maakt, verschilt van partij tot partij. De kleur is overwegend blauw-groen, blauw-grijs met een bepaald percentage bruin. Deze kasseien hebben reeds verschillende decennia in de straat gelegen, en door het vele verkeer in de loop der jaren verkreeg deze z’n uitzonderlijke vorm. Zijn voornaamste eigenschappen zijn: zeer hard, slijtvast en niet poreus. Belgische porfier kasseien zijn geschikt voor wegen, lanen en opritten.

 

Zweedse Graniet (herbruik of nieuw)

kasseien zweedsegraniet

Zweedse graniet is afkomstig uit Zweden en Denemarken. De hoofdkleuren zijn rood, grijs, bruin.

Het meest voorkomende formaat is langwerpig 14/20. Deze kassei word meestal gekozen om zijn unieke grijze kleur en is ook vrij vlak.

Typerend voor graniet zijn de gekleurde kristallen aan het oppervlak die glinsteren in de zonneschijn.

 

 

Vossekoppen

Vossekoppen is een harde kalk-zandsteen afkomstig uit Belgiƫ en Luxemburg. De hoofdkleuren zijn bruin, rood-bruin, roest-bruin, donkergrijs. De voornaamste kenmerken van vossekoppen zijn: zeer hard, zeer slijtvast, bestand tegen chemicaliƫn en een marmerachtig uiterlijk.

Balegemse kasseien

De Balegemse kassei is zeer goed bestand tegen wisselende weersinvloeden en tegen vorst. Qua hardheid moet deze kassei zeker niet onderdoen voor blauwe hardsteen. Deze steen heeft een warme okergele kleur die zorgt voor het warme karakter.

Oude basalt)

Basalt is een zeer hard gesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava of magma en bestaat uit kleine kristallen. Deze kassei heeft een egaal oppervlak, is zeer slijtvast en vorstbestendig. De kleur gaat van donkergrijs naar zwart.