Blauwsteen

blauwsteencat

Belgische Blauwsteen (zowel nieuw als oud

Belgische blauwe hardsteen is afkomstig uit de Ardennen. Het is niet alleen een goede bouwsteen maar tevens een prachtige siersteen. Traditioneel werd blauwsteen, ook wel arduin genoemd, vooral toegepast voor dorpels, deuromlijstingen en dekstenen. Maar omdat blauwsteen hard, slijtvast en weinig poreus is, is het daardoor ook uitstekend geschikt voor buitentoepassingen, zoals terrasbevloering en zwembadafboording. Belgische blauwsteen is een natuursteen met een eenvoudig en natuurlijk charme. De duurzaamheid is algemeen gekend. In vergelijking tot imitaties krijgt Belgische blauwsteen een fraai patina (=uitzicht van oppervlak) bij het verouderen.

 

Vietnamese Blauwsteen

De Vietnamese blauwsteen lijkt heel erg op de Belgische. Zowel de technische als geografische eigenschappen liggen heel dicht bij elkaar. Ook visueel zijn er grote gelijkenissen tussen deze twee ‘blauwstenen’.

Graniettegels

Graniet is één van de hardste en meest slijtvaste natuursteensoorten. Daarom wordt graniet vaak gebruikt als keukenwerkblad en is het als vloer ook een ideale keuze voor druk belopen plaatsen. Nog kenmerkend voor graniet is de goede weerstand tegen vervuiling, het strakke karakter en de smalle voegen. De tint varieert vooral van lichtgrijs tot zwart, maar ook andere kleuren komen voor. Granieten zijn vorstbestendig en kennen een regelmatig uiterlijk. Het oppervlak kan op allerlei manieren worden bewerkt, met als resultaat een glanzend (gepolijst, gezoet), dof (geschuurd) of ruw (gestraald, gebouchardeerd, gevlamd) resultaat.