Voorkom inbraken met de juiste maatregelen

 

Om de kans op inbraken in huis zo klein mogelijk te maken kunt u verschillende maatregelen nemen tegen inbrekers. Een goede huisbeveiliging begint hierbij natuurlijk bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren! Volgens een slotenmaker, die gespecialiseerd is in inbraakpreventie in Kortrijk, is de kans op inbraken bij veel mensen in huis behoorlijk groot doordat zij de verkeerde sloten op hun deuren hebben laten plaatsen. Zo blijkt onder meer dat veel woningbezitters voor het gebruik van tweepuntsloten kiezen, terwijl driepuntsloten veel meer veiligheid bieden. Deze sloten zijn namelijk op een extra punt met de deurpost verbonden, waardoor ze lastiger open te breken zijn.

 

Laat een alarmsysteem installeren

Ook een alarmsysteem in huis kan de kans op een inbraak in uw woning verkleinen. Hierbij is het sterk aan te raden om vooraf een uitgebreide risicoanalyse van uw woning te laten maken, waarbij de belangrijkste veiligheidsrisico’s in kaart worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan verouderde sloten op ramen en deuren, ramen in de buurt van een regenpijp of een plat dak, enzovoorts. Dergelijke risico’s kunnen met de juiste maatregelen en beveiligingscomponenten eenvoudig worden afgedekt. Een slotenmaker beschikt over de juiste kennis en ervaring om u hierbij te helpen.

 

Tip: kies voor een op maat samengesteld alarmsysteem, in plaats van een systeem die u bij een hobby- en bouwwinkel koopt.

 

Meer weten over inbraakpreventie voor woningen?

Bent u benieuwd of de inbraakpreventie in uw woning op orde is? Schakel de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt in om u hierbij te helpen. De slotenmaker bekijkt welke beveiligingsrisico’s er in uw woning liggen, die aangepakt moeten worden om de kans op een inbraak te minimaliseren. De slotenmaker kan vervolgens direct maatregelen voor u nemen om deze risico’s te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van sloten, het plaatsen van beveiligingscomponenten, enzovoorts.